Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πεινάσατε; Σουφικό Ικαρίας!!!

Ένα από τα παραδοσιακά φαγητά της Ικαρίας είναι το σουφικό ένα γρήγορο και εύκολο καλοκαιρινό φαγητό. Μαγειρεύεται σε βαθύ τηγάνι.

Τι θα χρειαστούμε (για 4-5 άτομα)

2 κολοκυθάκια
3 μελιτζάνες
2 πιπεριές πράσινες
λίγα φασολάκια 100gr περίπου
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα λίγο μεγαλούτσικη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι-Πιπέρι και αν έχουμε λίγη φρέσκια ρίγανη

Τι κάνουμε
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες. Σχετικά χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρώς με το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, την ζάχαρη, την φρέσκια ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και 1 και μισό φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα . Περίπου μισή ώρα.
10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε και το κρασί.

Εύκολο;

5 σχόλια:

  1. Πάντα θυμάμαι το υπέροχο σουφικό στον Ζαχαρία στον Κάμπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... και εκείνον τον ...καγιανά νομίζω που τρώγαμε το πρωί ...κατά τις 11.00???

      Διαγραφή
  2. Και μόνο η λέξη "Σουφικό" με τεαξιδεύει στην αυλή κάτω από την Χαρουπιά να τρώμε Σουφικό, να πίνουμε τις μπυρίτσες μας και να ακούμε του Τζίτζικες να Τζιτζιρίζουν με Ρυθμό....Δοκιμάσθε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή