
Τι θα χρειαστούμε (για 4-5 άτομα)
2 κολοκυθάκια
3 μελιτζάνες
2 πιπεριές πράσινες
λίγα φασολάκια 100gr περίπου
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα λίγο μεγαλούτσικη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι-Πιπέρι και αν έχουμε λίγη φρέσκια ρίγανη
Τι κάνουμε
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες. Σχετικά χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρώς με το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, την ζάχαρη, την φρέσκια ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και 1 και μισό φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα . Περίπου μισή ώρα.
10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε και το κρασί.
Εύκολο;
Αντε... καλή μας όρεξη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα θυμάμαι το υπέροχο σουφικό στον Ζαχαρία στον Κάμπο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή... και εκείνον τον ...καγιανά νομίζω που τρώγαμε το πρωί ...κατά τις 11.00???
ΔιαγραφήΚαι μόνο η λέξη "Σουφικό" με τεαξιδεύει στην αυλή κάτω από την Χαρουπιά να τρώμε Σουφικό, να πίνουμε τις μπυρίτσες μας και να ακούμε του Τζίτζικες να Τζιτζιρίζουν με Ρυθμό....Δοκιμάσθε το
ΑπάντησηΔιαγραφήΤζιτζιτζι τζι τζι τζι ...Ρυθμός Ικαριώτικος
Διαγραφή